אין מעצבן ממנו בכל ימות השנה ובדרך כלל הוא מביא איתו גם חולי וחום ותחושה רעה. אז איך למנוע צינון שקיים עכשיו ואיך תמנעו צינון בעתיד? הנה השיטות החשובות שחייבים להכיר:
החדשות הטובות הן שלא צריך לחכות עד שתהיו חולים כדי למנוע צינון באמת. מאחר ומדובר במחלה נגיפית – ככל שנקפיד על כללי היגיינה, הרגלי אורח חיים בריא ונפגין יותר מודעות לסביבה ומניעת ההידבקות, כך נוכל להימנע מצינון לטווח ארוך וגם אפילו להפחית אותו משמעותית אם כבר הוא מופיע.
- מפתחים הרגל לרחוץ ידיים
צינון עובר בקלות במגע ידיים ועל כן צריך לשטוף אותן בתדירות גבוהה. השתעלתם או התעטשתם אל תוך כף היד? אתם בדיוק מתיישבים לאכול? יצאתם מהשירותים? נכנסים למקום כלשהו? תמיד הקפידו על רחיצת ידיים. אם אתם מחפשים איך למנוע צינון לטווח ארוך ולהידבק כמה שפחות, זו פעולת המפתח!
- מחזיקים בתיק שמן אקליפטוס
קל מאוד לזהות התפתחות של צינון. היא מתחילה כמו גודש קל באף ועקצוצים והופכת לניזול שיכול להטריף את הדעת. ובכן, שמן אקליפטוס הוא אחד מפתרונות הפארם שהרוקחים וגם הנטורופתיים אוהבים להציע. סוג של תכשיר סבתא עם יכולות של תרופה אמיתית שפותחת ומרחיבה את יכולת זרימת האוויר מהאף והריאות ומייבשת בדרך טבעית ולא מזיקה את הנזלת. טפטפו מספר טיפות על הכרית לפני השינה או אם אתם מחוץ לבית על צווארון החולצה.
- מפחיתים בעישון וצריכת אלכוהול
מכירים את השערות הקטנטנות של הנחיריים? יופי, שמחים שכבר נפגשתם. אז הן, מה שהן באמת עושות, הוא להגן על חדירה של חיידקים ומזיקים לתוך אפכם היקר וכשבכל זאת מתרחשת פלישה, צינון הוא התוצאה. עישון ואלכוהול ידועים כגורמים מספר אחת שמשתקים לחלוטין את יעילות ההגנה של אותן שערות זעירות ובעת הצריכה אתם עלולים להיות חשופים לחיידקים ברמה גבוהה מאוד.
- אוכלים פירות
מזכירים לנו שוב ושוב לאכול נכון ובריא ולהעשיר את התזונה בפירות וירקות. לפירות יש סגולות מיוחדות בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף. הם מלאי ויטמינים ועשירים בתוספים הנכונים למניעת דלקות, זיהומים והופעת אלרגיות (אלא אם קיימת אלרגיה לפירות עצמם). נסו לצרוך פרי-שניים מידי יום ותראו בתוך מספר ימים הבדל משמעותי בהתחזקות הגוף ותחושת הבריאות שלו.
- נשימת אוויר צח/ נקי/ יבש
בדרך כלל ממליצים שתעלו למקום גבוה (הרי ירושלים או רמת הגולן למשל) ותשאפו בשלווה כדי להימנע מהצינון. אלא שהפתרון הזה נכון לחלק מסוים של אנשים וחלק דווקא יצטרכו מקום הרבה יותר יבש כמו הדרום כדי להרגיע צינון כרוני. כי לעומת מה שאנחנו חושבים על שאיפת אוויר ממקומות גבוהים שמתאדה ועולה מן הים, יש בו המון לחות שעשויה להגביר את הצינון במקום להגביל אותו.
- אירובי לפחות פעמיים בשבוע
ספורט מחזק את המערכת החיסונית וסביר להניח שימנע את הצינון הבא. אבל גם עבור הנוכחי הוא יעיל במיוחד. תהליך חילוף החומרים מתעורר ואיתו גם העידוד של הרעלנים והמזהמים להסתלק מהגוף, מה שעוזר לנשימה לשוב אלינו בקלות דרך האף לאורך האימון ולייצר פעילות שתורמת לדעיכה של הנזלת המציקה.