לחיות בבניין משותף שבו אחד מהדיירים מגדל כלב זה תענוג גדול, במיוחד אם יש לכם ילדים קטנים כי הם ניגשים, מלטפים ומתלהבים מהעניין. עם זאת, כולנו יודעים שלעיתים זה לא כל כך נוח כי כלבים עלולים גם להטריד. המטרד יכול לבוא לידי ביטוי בכמה דרכים: ריח רע, הפרשות שבעל הכלב לא מנקה, נביחות ולעיתים גם תקיפה ואיום. בעוד שאם יש לכם ביטוח בניין משותף אתם מוגנים מכל צרה ויכולים תמיד לקבל פיצוי מהביטוח, הרי שלגבי הכלב אין מה לעשות. האומנם? בפועל, למרות שאנשים לא תמיד מבינים זאת, האחריות על התנהגות הכלב מוטלת אך ורק על בעליו. לכן, אם אתם מגלים כלב בבניין משותף אתם לא יכולים לפנות אל הביטוח במידה והכלב יהרוס משהו בלובי, בחצר או בכל חלק אחר שמשותף לכל הדיירים.
למה חשוב לשים לב כשמגדלים כלב בבניין משותף?
ישנם כמה דברים שקבועים בחוק וצריך להתייחס אליהם כשרוצים לגדל כלב בבניין משותף. לדוגמא: הכלב לא יכול להתהלך ככה סתם, משוחרר, באזורים המשותפים. אומנם זה נכון שאולי עשיתם ביטוח מבנה משותף ותוכלו לטעון שהאזור המשותף הוא גם שלכם, אך הוא לא רק שלכם. לפיכך, אם יש לכם כלב חשוב מאוד ללכת איתו קשור בכל מקום ציבורי ומשותף בבניין שלכם. בנוסף, כפי שאתם בוודאי יודעים בתור בעלי-כלבים, אתם חייבים גם להחזיק ברישיון כלב כדי שהעניין יהיה חוקי.
מה ועד הבית יכול לעשות אם לא מילאתם את האחריות שלכם בעניין?
לכל בניין יש ועד בית ובשנים האחרונות אנחנו רואים גם שהוועד מתנהל בצורה חכמה יותר, כי הוא תמיד עושה ביטוח ועד בית. הביטוח מאפשר לחברי הועד לישון בשקט ולדעת שאם יתבעו אותם באופן אישי לגבי משהו שקורה בבניין, כמו נשיכת כלב שגר בבניין, הרי שחברת הביטוח היא זו שתישא באחריות. חשוב לדעת: במידה והכלב שלכם הולך חופשי, משוטט, מאיים ואולי גם תוקף את הדיירים או את באי-הבניין, ועד הבית יכול לקרוא אתכם לסדר. התפקיד שלו הוא לשמור על שלום בית בתוך הבניין ומין הראוי שאתם, בתור בעלי-כלבים, תנהגו בהתאם למוסכמות.