לאחר שבועות ארוכים של סגר כפוי, מעבר למתכונת עבודה מהבית וקונסטלציות שונות לשמירה על הפעילות העסקית שצנחה באופן דרמטי במרבית התחומים, המשק הישראלי אט אט נפתח מחדש וחברות, ארגונים ועסקים שונים שבים לשגרת עבודה תחת מגבלות משרד הבריאות.
משבר הקורונה עצר את המשק כולו מלכת, עם תחילת עונת האביב, שנחשבת לעונה הפופולרית בעבור קיום של אירועים עסקיים, אירועי חברה וכנסים. עם החזרה המדורגת לשגרה, למעסיקים רבים חשוב בייחוד בימים מורכבים ורגישים שכאלו, לכנס את העובדים, לשתפם במשמעויות המשבר הנוגעות לעסק באופן כללי ולעתידם באופן אישי, להודות ולהוקיר על הפעילויות שנעשו בתקופה זו ובעיקר להשריש תחושת ביטחון. מכאן כי האפשרות לקיים אירוע אינטימי לעובדים, במסגרת ההנחיות כמובן, הינה כדאית בהחלט במטרה לייצר אווירה חיובית ומגבשת שכה הייתה חסרה בתקופת הסגר.
דגשים לעריכת אירוע חברה בצל הקורונה
אם גם אתם שוקלים לערוך אירוע חברה בתקופה זו לעובדים שלכם, הנה הדגשים המרכזיים שאתם חייבים להכיר על מנת להבטיח קיומו של אירוע בטוח ומהנה בהתאם להנחיות:
1. המיקום – ככלל, בקיום אירועי חברה רצוי לצאת מתחומי הארגון ולבחור במתחם, גן, מסעדה או כל מקום אירוח מתאים לאירוע עסקי שיעניק חוויה שונה ומנותקת ממקום העבודה. כך או כך, בכל אופציה שתבחרו כדאי לוודא כי מטעם המקום המארח ימונה אחראי קורונה אשר תפקידו הוא הקפדה על ההנחיות ושמירה על בריאות הכלל.
2. רישום ותיעוד – חשוב לערוך מראש רשימת מוזמנים, אישורי הגעה ורשימת נוכחות בפועל, הכוללת את כל פרטי העובד המשתתף באירוע, לרבות טלפון נייד ליצירת קשר מהירה במקרה הצורך. רישום זה מתבצע למקרה בו אחד מן המשתתפים ידווח כחולה, ובמטרה לגדוע את שרשרת ההדבקה.
3. מדידת חום ותשאול רפואי – בדומה לכניסה לקניון ולחנויות, בימים אלו גם בעת קיום אירוע פרטי או עסקי, יש למדוד את החום לאורחים בכניסה, ולמנוע את כניסתו של מי שחום גופו עולה על 38 מעלות. בנוסף למדידת החום, ההנחיות בנושא אומרות כי יש לבצע תשאול רפואי על פי ההנחיות לאיתור תסמיני המחלה.
4. שמירת מרחק – יש להקפיד להושיב את העובדים בשולחנות קבועים, אשר מרוחקים שני מטרים זה מזה. במידה ובשגרת העבודה העובדים עדיין מצוותים בקפסולות קבועות, יש לשמור על הקפסולות גם בעת סידורי הישיבה.
5. חיטוי – עמדות חיטוי הכוללות אלכוהול ג'ל ו/או מתקני מים וסבון לרחיצת ידיים יוצבו במספר נקודות במתחם, בניהם בסמיכות לחדרי נוחיות ושירותים, לעמדות המזון, בכניסה למתחם ועוד. במהלך האירוע אמור לפעול במקום צוות ניקיון אשר יקפיד על ניקוי וחיטוי קבוע של חדרי השירותים, המשטחים, הידיות ומקומות נוספים.
6. אוכל – תינתן הגשה של אוכל לשולחנות או לחילופין מזנון מרכזי פתוח בהגשת אנשי הצוות בלבד. לא תתאפשר נגישות למזון המרכזי על ידי האורחים.
7. בידור – באירוע חברה בשונה מאירוע משפחתי פרטי לרוב הבידור והתכנית האומנותית מתקיימים על הבמה בשילוב הרצאה או הופעה, ולא על גבי רחבת ריקודים, מה שאפשרי כיום ללא מגבלות מיוחדות. מומלץ בהחלט, במסגרת מגבלות התקציב, לשלב תוכן בידורי להנאת העובדים ולהעלאת מצב הרוח.