ניהול סיכונים הוא יסוד חיוני לכל משימה כלכלית, עסקית או אדמיניסטרטיבית הכוללת מרכיב בלתי ידוע. מטרתו היא בעצם לצאת מטווח הניחושים וההשערות לטובת תחשיב מושכל ומסודר.
את הניסיון המצטבר בכל תחום נתון הרי ניתן לכמת ולתחשב באופן מסודר. לאחר שנערך דו"ח פיננסי כזה, ניתן לשקלל את עלות השקעת ניטרול כל מרכיב בו – ובהתאם לעוצמת הסבירות שיסב נזקים לתהליך. בך ניתן לקבל החלטות לא מתוך אינטואיציה או תחושת בטן, אלא בגיבוי כלי ניהולי אפקטיבי – סטטיסטיקה מחושבת שמייתרת את הצורך להמר, ומכוונת לתיעדוף חסכוני וחכם יותר של ההוצאות.
מה זה ניהול סיכונים
קל להמחיש ניהול סיכונים פיננסיים דרך מודל סוכנות ביטוח; עלות פוליסה ללקוח תצריך תחשוב ערכו הכלכלי של הפרוייקט לעומת מידת חשיפתו לסיכונים נפוצים. למשל ביטוח חיים ידרוש שיערוך פיננסי למבוטח ונכסיו, לצד הישענות סביבתו עליו (ותגדיר את צרכי שאריו במקרה פיצוי). אלו יימדדו לעומת החששות הנגזרים ממציאות ונסיבות חייו.
רמת סיכון החיים הרי שונה בין אדם למשנהו בשל הבדלי מין, גיל, בריאות ואורח חיים. בהתחשב בכך, תוצאות תחשיב ביטוח חיים ללוליין קרקס ישיש ובעל משפחה יהיו אחרות ביסודן מאלו שיערכו לצעירה, רווקה, בריאה וללא משפחה.
בקורס ניהול סיכונים אישי ומשפחתי נרכשת מתודולוגיה החיונית לגזרות רבות – החל ממשק בית קטן בלקיחת משכנתא או הלוואה, ועד לשיקולים לאומיים הרי גורל, כמו תכנון מבצע צבאי מורכב. עם זאת, המימוש הנפוץ ביותר הוא הניהול הכלכלי, שמתאפיין בהכרעות בעלות מרכיב נעלם; יסוד נסתר שערכיו יכריעו את הכדאיות מראש – סיכויי ההצלחה והכשלון שבדיעבד.
קורס ניהול סיכונים – הכרח עם תועלת עצומה
כל מי שעתיד להידרש לתפקידי הכרעה כלכליים וארגוניים בכל תחום – מניהול פרוייקטים דרך שיווק ארגוני ותפעול עסקי, נדרש ללימודי ניהול סיכונים ללקוחות, אולם עיקר קהל היעד הוא בלימודי ניהול עסקי וביטוח. המסלול מעניק כלים ורכישת ידע לאיסוף מידע, מיפוי סיכונים, הערכתם וחישובם התיאורטי והמעשי לשם הצגתם ללקוח.
השתלמות בניהול סיכונים משלבת דיונים בכיתה ותרגולים; מפתחות להתמודדות פיננסית חכמה עם שיקולים כמו מפגעי טבע, תאונות אפשריות, סיכוני אשראי ושוק הפכפך. עבור בוגריו, אסטרטגיה נכונה וגידור סיכונים מתאים ימירו את הדילמה הניהולית של פעם לשיקול דעת מדויק.