דיסקי עמוד השדרה הם כמו בולמי זעזועים בין חוליות עמוד השדרה או העצמות. הם עוזרים לגב בכל סוגית הגמישות, כך שתוכלו להתכופף ולהתפתל. עם השנים הם יכולים להראות סימני בלאי וכתוצאה אנו יכולים לחוות שחיקה בדיסק ועד כדי פריצה.
דיסקי עמוד השדרה מורכבים מליבה פנימית רכה וקיר חיצוני קשיח. הדיסקים משתנים בדרכים שעלולות לגרום לתחושת לחצים, כאבים ולתפקוד מוטורי לקוי. ככל שמתבגרים הדיסקים מאבדים מים ונעשים דקים יותר, כתוצאה מכך הם אינם מסוגלים לספוג זעזועים כראוי. אובדן המים פירושו גם פחות "ריפוד" בין החוליות וזה יכול להוביל לסוגים שונים של בעיות בעמוד השדרה שגורמות לכאבים.
במקרים קיצוניים בה ישנה פגיעה חמורה בדיסק ישנה השפעה על העצבים באזור ולכן אבחון פריצת דיסק במקרים כאלו הינו הכרחי בכדי לקבוע את המשך הטיפול.
מה הם התסמינים השכיחים?
פריצת דיסק לרוב מופיעה בדיסקים הנמצאים בגב התחתון, אם כי הם יכולים להופיע גם בצוואר. סימנים ותסמינים תלויים במקום בו נמצא הדיסק והאם הדיסק לוחץ על עצב. בדרך כלל הם משפיעים על צד אחד בגוף.
1. כאבים בזרוע או ברגל – אם הדיסק הניזוק נמצא בגב התחתון, בדרך כלל תרגישו את הכאב הרב ביותר בישבן, בירך ובאזור הרגל( יתכנו כאבים גם בחלק מהכף הרגל). אם הדיסק הניזוק נמצא בצוואר, מרבית הכאב יתפשט לאזור הכתף והזרוע. כאב זה יכול להופיע בזרוע או ברגל בזמן שיעול, התעטשות או מעבר לתנוחה מסוימת. לעתים קרובות הכאב מתואר כחד או בוער.
2. חוסר תחושה או נימול – אנשים שיש להם פריצת דיסק לעיתים קרובות חווים חוסר תחושה באזור מסוים או עקצוצים בחלק הגוף אשר מושפע על ידי העצבים.
3. חולשה – במהלך פריצת דיסק השרירים נוטים להיחלש. זה יכול לגרום לכם למעוד, או להשפיע על היכולת שלכם להרים או להחזיק פריטים במשקלים מסוימים.
אבחון פריצת דיסק הינו הכרחי בכדי שתוכלו לדעת כיצד יש לטפל בבעיה. ישנם מקרים בהם פיזיותרפיה בלבד תעשה את העבודה ואילו במקרים קיצוניים ישנו צורך לעבור הליך כירורגי.