על פי החוק, עובד אשר פוטר ועבד שנה אחת ומעלה ובאופן רציף, במקום עבודה אחד או אצל מעסיק אחד, יהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורים מאותו המעסיק.
חישוב פיצויים של עובד בשכר חודשי, אמור להתבצע בצורה הבאה – גובה המשכורת האחרונה כפול מספר שנות הוותק בעבודה.
מכיוון שיש לא מעט עובדים, אשר אינם מרווחים שכר חודשי, חישב הפיצויים המגיעים להם יתבצע בצורה מעט שונה ובין היתר:
• עובד בשכר יומי – חישוב יחסי לחלקיות המשרה לאורך כל תקופת העבודה ועל פי השכר האחרון.
• עובד בשכר קבלני – החישוב יתבסס על ממוצע המשכורת של 12 חודשי העבודה אשר קדמו לפיטורים.
יש לציין שגם חישוב פיצויים לעובדים אשר שכרם שונה או של כאלו אשר עברו ממשרה חלקית למלאה, יתבצע בצורה שונה, כשהמטרה תהיה לא לפגוע בזכויותיהם.
כיצד לבצע חישוב פיצויים?
ראשית כל, יש מחשבונים ייעודיים אשר מאפשרים לבצע את החישוב בצורה מהירה ופשוטה. יחד עם זאת, יש כאמור, לא מעט מקרים יוצאי דופן ולכן, לא תמיד כדאי להסתמך על התוצאה אשר התקבלה במחשב "בצורה עיוורת".
כך לדוגמא, ישנם מקרים בהם העובד יהיה זכאי להשלמת פיצויים נוספת, כמו במקרה בו המעסיק לא הפקיד באופן מידי לטובת הפנסיה ומקרים נוספים – יש מקרים, בהם עובד נאלץ לעזוב את מקום העבודה ועדיין יהיה זכאי לפיצויי פיטורים וזאת, למרות שלא פוטר בפועל.
לעיתים, בכדי להבין בצורה מדויקת את גובה הפיצויים המגיעים, ההמלצה תהיה לפנות ליועץ מקצועי, אשר בקיא בצורת חישוב הפיצויים על פי חוק, כולל התיקונים הרלוונטיים השונים וידע לחשב את סכום הפיצויים המדויק – מה שיאפשר לאותו אדם, לדאוג שכל הזכויות שלו בנושא יצאו אל הפועל.
חשיבותו של חישוב מדויק
עובד אשר פוטר ורוצה לוודא שכל זכויותיו אכן ימומשו וכחלק מכך, הוא יקבל את מלוא הפיצויים להם הוא זכאי, חשוב כאמור, שיוודא כי הליך חישוב פיצויים לוקח בחשבון את כל המשתנים.
אם אתם מעוניינים להבטיח חישוב מדויק של הפיצויים מוזמנים ליצור קשר עם בלה רזניק – יועצת פנסיונית ולקבוע פגישת ייעוץ.