היא גם קצת רשמית וגם קצת גיקית. תתאים לאירועים מפוצצים אבל גם להרצאות בפני קהל. תגיע בשפע של צורות, צבעים ומרקמים אבל רבים פשוט לא מצליחים לקשור אותה נכון ומעדיפים לוותר. באנו לענות לכם על שאלת השאלות – איך לקשור עניבה, אבל כמו שצריך?
נדמה שכדי לקשור עניבה צריך מיומנות שלא כל אחד התברך בה. לא מדובר על קשירת שרוכים בנעליים וגם לא על קשירת הספה החדשה שלכם לרכב, אלא על משהו שנע בין הבנת הקונספט הטכני של סדר הפעולות למגע אצבעות עדין אך יציב, משהו שבשנייה אחת של חוסר ריכוז פתאום תופס רצף של כישלונות בקשירה ובפרץ ריכוז אפשר לעשות אותו שוב ושוב. ושוב.
מי בכלל צריך עניבה?
העניבה משמשת אותנו למקומות שנחשבים לרשמיים או מכובדים יותר, כאלה שאנחנו צריכים להפגין בהם מעמד, כבוד ורושם. היא מגיעה כתוסף משלים לבגדים וכך למעשה שוברת במידת מה את המראה הגברי הבנאלי והמשעמם. עניבה היא משחק אופנתי מתוחכם לאלה שיודעים להשתמש בה נכון והיא בהחלט יכולה להסתדר גם עם מכופתרות רגילות ולא רק עם חליפת ארבעה חלקים מלחיצה משנות -30.
איך לקשור עניבה – צעד אחרי צעד
אז איך לקשור עניבה, אחת ולתמיד? מיד נחשוף בפניכם את הצעדים לביצוע ומומלץ לבצע אותם תוך כדי הקריאה. לאחר מכן התירו את העניבה ובצעו בשנית כדי להתרגל למיומנות. זהו, 5 דקות מעכשיו אתם כבר עושים את זה לבד כמו גדולים. מבטיחים:
צעד ראשון: הניחו את העניבה על הצוואר כך שהצד העבה ארוך יותר בשני שליש מהצד הצר.
צעד שני: בצעו הצלבה והניחו את הצד העבה מתחת לצד הצר.
צעד שלישי: כעת החלק הצר הוא העליון ואילו העבה מתחתיו. הכניסו את החלק התחתון, העבה, פנימה דרך הלולאה אל כיוון הגוף, ממש כמו שאתם עומדים לבצע קשר רגיל.
צעד רביעי: כעת לפפו את הצד העבה סיבוב שלם מהכיוון השני, אבל אל תהדקו עדיין את הקשר.
צעד חמישי: הצד העבה צריך להיכנס שוב לאותה לולאה, רק הפעם הוא יגיע מכיוון הגוף החוצה.
צעד שישי: העבירו את הצד העבה גם דרך הלולאה שנוצרה כשליפפתם מסביב.
צעד שביעי ואחרון: הדקו בעדינות את הקשר והרי לכם קשירת עניבה משובחת.
ויש עוד כמה סוגי קשרים מיוחדים
רגע, בלי לחץ. לא באנו לבלבל אתכם אלא רק לעניין אתכם ולהעשיר את הידע. כי מה שווה שיחת המינגלינג שלשמה קשרתם את העניבה הזו אם לא תפתחו על כך נושא שיחה משעשע?
ארבעה ביד, קשר וינדזור, חצי וינדזור וקשר שלבי הם לא שמות של משחקי קלפים אלא של קשירות עניבה. מבחינה טכנית, הראשון הוא זה שלימדנו ואילו האחרים נקשרים בטכניקה שונה ומתאימים לעניבות שבהן יש שני צדדים עבים או קצרים.