לעמוד בתנאים רפואיים וגנטיים נדרשים, להסכים לעולם לא לדעת מה יצא ואיך יצא מהתרומה ולא לחזור על הפעולה של התרומה יותר מפעם פעמיים, זה יוצר בעיות שעדיף שלא נזכיר בכותרת. כל מה שרציתם לדעת על איך לתרום זרע ומהם התנאים הדרושים למלאכה:
אם אתם מעוניינים לעזור לאחרים להגשים חלום וגם זקוקים להכנסה נוספת של אלפי שקלים, לתרום זרע היא בהחלט המהלך הנכון. בעולמנו יש לא מעט נשים ללא בני זוג המעוניינות להביא ילדים, זוגות שבהם אחד מבני הזוג או שניהם סובלים מבעיית פוריות, זוגות בקהילת הלהט"ב ועוד מגוון רחב של נסיבות, שבהן אנשים מסתמכים על תורמי הזרע כדי להגשים את החלום ולהקים משפחה. וזה מספק ומתגמל לא רק במובן הכלכלי.
זה נראה בסך הכל די פשוט ללכת עם חוברת וכוס לתא השירותים הקרוב, ליהנות וגם לקבל על זה כסף. אבל מה שנראה כל כך נוצץ מבחוץ, הוא בעצם מורכב הרבה יותר מבפנים. כי כדי להפוך לתורמים תצטרכו לעמוד בתנאי סף חשובים, לחתום על טפסים ואז לבצע הרבה. הרבה בדיקות וגם טסט (כן, כן) שבו יבחנו איך מתפקדת הדגימה של הזרע בהקפאה לפני שישלמו לכם על הדגימה הבאה והאמיתית.
מה הדרישות כדי להפוך לתורם?
אז כדי להפוך לתורמים אתם צריכים קודם כל להיות בני 18-36 ובעלי בריאות פיזית ונפשית תקינה, לא צורכי סמים או אלכוהול, בלי שום מחלת מין ברקע או ליקוי גנטי אצל בן משפחה, לא נשואים כדי לא לגרום למצב של הולדת ילדים מחוץ לנישואין ולחתום על הצהרה שלפיה כל הפרטים שלכם ישארו חסויים, למעט הופעתם במאגר התורמים. חשוב לדעת שהאישה כן מקבלת פרטים "יבשים" עליכם כמו מוצא, השכלה וסוג דם. אתם מקבלים כלום ולעולם לא תקבלו. ככה זה.
לאחר שתעמדו בתנאי הסף, תצטרכו לעבור תשאול מילולי ובדיקות רפואיות – מזיהומיות ועד גנטיות ככל שיידרש. מבחינה חוקית, אם תתחרטו באמצע התהליך ותעדיפו לוותר, אתם יכולים לעשות זאת בתנאי שלא היה עדיין שימוש במנות הזרע שנתרמו.
איך לתרום זרע ולדעת שהוא תקין?
אז מה קורה לזרע אחרי שתרמתם? הוא נכנס למבחנה ונשלח להקפאה של קרוב למינוס מאתיים מעלות. הוא יהיה תקף לעשר השנים הבאות וזה גם פתרון די אפקטיבי לאנשים שרוצים "ביטחון" לכל מקרה של פגיעה רפואית בעתיד שתגרע מהפוריות שלהם, תאונה קשה או מוות חלילה שיאפשרו לבת הזוג להפיק מהם ילד בעל מטען גנטי דומה. אבל עוד לפני כן, תתבקשו לתת תרומת זרע אחת בחינם שבה הוא יוקפא ויופשר בחזרה כדי לגלות האם התפוקה טובה. אם תנאי השרידות של 40% ומעלה מכמות הזרע היו טובים ושרדו בהצלחה, תוכל להתקדם לשלב התרומה עצמו.
הגבלת כמות התרומות
קיימת בנוסף הגבלה של כמות התרומות שכל תורם יוכל לתת. הסיבה לכך היא שריבוי תרומות מאותו גבר עלול לייצר ולדים שעלולים להיפגש זה עם זה למטרות נישואין והריון ולמעשה לא לדעת כי הם נוצרו ביולוגית על ידי אותו תורם, מה שעלול להביא לשורה של כשלים גנטיים ומצבי הריונות מסוכנים בשל גילוי עריות לא מודע.