קבלת פיצויי פיטורין היא אחת הזכויות מוכרות ביותר לכל עובד. כל אדם המועסק בתור שכיר אמנם אינו מצפה (בד"כ לפחות…) ליום שבו יפוטר אך הוא יודע שבמידה וכן מחויב המעסיק לשלם על כך פיצויים. עם זאת, על השאלה כמה פיצויים בדיוק אמורים לקבל ואיך בדיוק נעשה החישוב רובנו לא נדע לענות באופן מדויק, וכאן כל סטיה מן המדויק היא משמעותית, במיוחד כשמדובר על מקום עבודה בו עבדנו 20 שנה. לכן, כדאי להיות חכמים. אם פוטרתם זה הזמן לפנות לבלה רזניק, מומחית ביעוץ פיננסי ופנסיוני שתבצע עבורכם חישוב פיצויי פיטורין מדויק.
מהו הבסיס לחישוב פיצויי פיטורין?
ישנם מספר כללים בסיסיים על פיהם מחושבים פיצויי הפיטורין והם רשומים בחוק פיצויי פיטורין שנחקק ב- 1963. הכלל הבסיסי ביותר הוא שעבור כל שנת עבודה מקבל העובד פיצויים שגובהם כגובה המשכורת החודשית. התשלום החודשי על פיו יחושבו הפיצויים הוא גובה המשכורת האחרונה שקיבל העובד. רכיבי השכר הכלולים בחישוב גובה הפיצויים הם שכר היסוד, תוספת יוקר מחיה, תופת ותק, תוספת מחלקתי או מקצועית ותוספת משפחה. ישנם רכיבים אחרים שאינם כלולים בחישוב פיצויי פיטורין כמו גמול שעות נוספות, דמי הבראה, דמי אחזקת רכב ועוד.
מדוע החישוב מורכב?
אם לפי הכללים הבסיסיים שצוינו הרושם שקיבלתם הוא שהחישוב הוא קל ופשוט, אז גם כאן, כמו פעולות נוספות הקשורות לתחום הפיננסי- משפטי, הדברים אינם פשוטים כפי שהם נראים כי לכל כלל יש לא רק יוצא מן הכלל אלא כמה, ואפילו הרבה, יוצאים מן הכלל. כך למשל ישנו הבדל בין עובד שמשכורתו היא בשכר חודשי לבין עובד שעובד בשכר יומי, ישנו חישוב שונה מעט אצל עובד שעבר ממשרה חלקית למלאה או להיפך, עובד שחל שינוי בשכרו האחרון ועוד- אלה רק מספר דוגמאות לרכיבים ההופכים את העניין למורכב יותר ממה שנדמה. לכן, הפניה למומחה בתחום שיתן לכם תשובה חד משמעית ולא ליד או בערך היא צעד חכם ביותר מבחינתכם.
לחשב את המגיע לכם רק אצל מקצוענים
כפי שניתן לראות, חישוב פיצויי פיטורין הוא הרבה יותר מורכב ממה שנדמה, לכן חשוב לפנות לחברה המספקת יעוץ פיננסי ופנסיוני ובעלת ניסיון רב ובקיאות בכל החוקים ותתי החוקים הנוגעים לנושא. חישוב מדויק יכול להשפיע משמעותית על המשך החיים והיציאה לדרך חדשה.