רוצה לפתוח עסק ב – טוב, כל דבר שאיכשהו קשור למזון? לא משנה במה מדובר, בין אם ייבוא ויצוא, מסעדנות, מפעלי ייצור ואפילו רק אחסון של מזון – יש לך צורך בהוצאת רישיון יצרן מזון לעסק, ויפה שעה אחת קודם.
למה לי הרישיון הזה בכלל?
אין ספק, כולנו מנסים להימנע מהליכים ביורוקרטיים כמה שיותר, אך כשמדובר במזון ההליכים הללו הופכים להיות חשובים ונחוצים.
משרד הבריאות מחויב לפקח על כל הליך ושינוע מזון, כמעט על כל צורותיו, ולערוך בדיקות קפדניות, בכדי לוודא שהמזון שבסופו של דבר מגיע לנו לצלחת לא עבר שוב דבר שעשוי לפגוע בטיבו ואיכותו, ולסכן את הסועדים בשום צורה. בכדי ליעל את התהליך, משרד הבריאות מרשה לכל העוסקים במזון להתחיל לעבוד רק כשיש רישיון יצרן מזון לעסק, כלומר רק לאחר שהעסק קיבל את החותמת של משרד הבריאות.
הבנתי, מה עושים עכשיו?
מי שמקבל את הרישיון הנכסף אלו בעצם עסקים שמשרד הבריאות בחן בדקדקנות תחת זכוכית מגדלת, ואישר שכל ההליכים הקשורים למזון עומדים בדרישות לשמירת בטיחות מזון ובריאות הציבור. לשם כך, על העסק לעמוד בשלל דרישות בכל נדבך ובכל שלב, בין אם בשימוש בציוד מסוים והקפדה על פעילותו התקינה, וידוא כי כלל תשתיות המפעל עובדות כהלכה ותואמות למוצרים העוברים בפס, ושימוש בשיטות עבודה מוכרות ובטוחות.
גם הליכים הקורים מחוץ לעסק נבחנים – משרד הבריאות בודק את הספקים איתם עובד העסק, ושדרכי ההעברה של המזון לתוך ומחוץ לעסק שומרות על איכותו.
אתם לא לבד!
כדרכה של הבירוקרטיה, יכול להיות שכל התקנות והמבחנים האלו עשו לכם קצת כאב וראש – כשבכלל אפילו לא דובר על שלל ההליכים הבירוקרטיים שמעורבים בתהליך! למרבה הזמן, ישנן חברות המתמקצעות בסיוע לעסקים עם הנפקת רישיון יצרן מזון שמתאים לסוג העסק המדובר, כמו חברת "אמירים" למשל.
החברות הללו עוזרות לכם עם כל התהליך, תוך הקפדה על כל התקנות והבדיקות הדרושות, סיוע בהגשת כל המסמכים והתנהלות מול משרד הבריאות, ואפילו ייעוץ והמלצות עם איזה מכשור ושיטות כדאי, ואפילו רצוי, לעבוד. עם העזרה המקצועית הנכונה, שום דבר לא יוכל לעמוד בפני הקמת עסק החלומות שלכם.